top of page
תמונת הסופר/תנטע פלג-ג'ראד. נטורופתית

כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול על אורז


אורז הוא מזון בסיסי טעים ומשביע. היום יש המון סוגי אורז- מה ההבדלים בניהם? ואיזה כדאי לצרוך?

אורז שייך למשפחת הדגנים ומה שמייחד אותה הוא שהנבט שבתוכה מכיל כמות רבה של חלבונים וויטמינים מקבוצת ה - B קומפלקס.

עוד חלק חשוב בדגן הוא הסובין:

הסובין בריא ומכיל חלבונים, מינרלים, ויטמינים ותאית (סיבים תזונתיים).

לאכילת דגנים עם סובין חשיבות בריאותית בהרגשת שובע, בפעילות מעיים תקינה, בהפחתת כולסטרול ובשומנים בדם ובשמירה על רמות סוכר תקינות.

יש לציין כי החלבון הצמחי שבדגנים, אינו חלבון מלא.

כלומר, הוא לא מכיל את כל 8 חומצות האמינו הדרושות לגוף ושאינו יכול לייצר בעצמו.

בדגנים קיימת כמות גדולה של חומצת אמינו מתיונין ומעט מאוד מחומצת האמינו ליזין.

כדי לקבל ארוחה המכילה חלבון מלא, מומלץ לשלב אכילה של דגנים עם קטניות כדי להשלים את החלבון ולקבל את כל 8 חומצות האמינו החשובות (מג'דרה כבר אמרנו?).

האורז יחסית לשאר הדגנים, מכיל הכי פחות חלבון. עם זאת, ערכו התזונתי של החלבון גבוה יותר.

אורז הוא דגן המתאים לכולם: לא יוצר אלרגיות ורגישויות לא מכיל גלוטן ולא נחשב אלרגני.

הוא מכיל מעט מאוד שומן ודל בסידן.

מה זה אורז מלא?

אורז מלא הוא אורז המכיל גם את הסובין שלו. ועכשיו אתם כבר יודעים למה הוא בריא יותר.

סוגי אורז מלא לדוגמא: אורז בר, אורז פראי, אורז חום, אורז אדום, אורז שחור ואורז אינדיאני.

איזה אורז כדאי לאכול?

כמובן שמלא ולגוון בן הסוגים. נסו את האורז פרא שמכיל 3 סוגי אורזים- הוא מדהים!

לילדים ניתן לתת אורז מלא עגול או ארוך ובאופצייה שלישית אורז בסמטי.

אז מה הסיפור של האורז הבסמטי?

האורז הבסמטי מכיל את נבט האורז אך לא מכיל את הסובין, לכן הוא קל יותר לעיכול.

למרות שאינו מכיל את הסובין, הוא עדיף על פני האורז הלבן ולמה?

בעיבוד או ליטוש האורז כדי שיהפוך ללבן בעצם מסירים את הקליפה וחלק מהנבט וע"י כך האורז מאבד חלק ניכר מערכו התזונתי . (תשאלו למה עושים את זה? מסתבר שהתהליך מאריך את חיי המדף של האורז...).

לסיכום- נסו לצרוך אורז מלא (תמיד עדיף אורגני), רצוי בשילוב עם קיטניות כגון עדשים ולילדים הכירו את האורז הבסמטי.

בתאבון!

133 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page