איך יוצרים עכבר אוטיסט?
- נטע פלג-ג'ראד. נטורופתית
- 19 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
חשבתם פעם איך יוצרים עכבר אוטיסט במעבדה? (אני חשבתי...)

מסתבר שהדרך המקובלת ליצירת עכברי מעבדה שמדמים התנהגות אוטיסטית היא באמצעות הזרקת חומצה ולפרואית לאם (VPA). (מדובר בחומר שקיים בתרופות לאפילפסיה), עכברים שנחשפים ל-VPA ברחם מראים התנהגויות המזכירות אוטיזם, כמו תקשורת מופחתת והעדפת חזרתיות.
שיטה נוספת היא מתן תרופות פסיכיאטריות או חשיפה לרעלנים, כמו LPS (המדמה דלקת אימהית במהלך ההיריון, שעלולה להיות גורם סיכון לאוטיזם).
יש גם מחקרים שמשתמשים בהנדסה גנטית אולם עד היום לא זוהה גן יחיד לאוטיזם.
מחקרים אלו תורמים להבנה עמוקה יותר של המנגנונים הביולוגיים הקשורים לאוטיזם ואף הובילו לפיתוח כיווני טיפול חדשים. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון את מגבלותיהם של מחקרים אלו:
🔹 אוטיזם- זה מורכב! – מדובר בהפרעה רב-מערכתית עם השפעות גנטיות, סביבתיות וביולוגיות מגוונות. מודלים של עכברים יכולים לשקף רק היבטים מסוימים ואינם משקפים את המורכבות האנושית במלואה.
🔹 הבדלים בין המינים – לבני אדם ולעכברים יש הבדלים משמעותיים בגנטיקה, בפיזיולוגיה ובהתנהגות. טיפול שמצליח בעכברים אינו מבטיח הצלחה דומה בבני אדם.
🔹 ריבוי גורמים – האוטיזם אינו נגרם מגורם יחיד, אלא ממגוון רחב של השפעות (אני קוראת לזה ״פאזל הסיבות״). מחקרים בעכברים לרוב מתמקדים במנגנון אחד בלבד ואינם משקפים את מכלול הגורמים.
לכן, כשנתקלים בתוצאות מבטיחות ממחקרים על עכברים, יש לזכור כי נדרשים מחקרים קליניים רחבים בבני אדם לפני שאפשר יהיה להסיק מסקנות מעשיות לגבי יעילותם ובטיחותם של טיפולים חדשים.
🔹 החדשות הטובות – עולם הרפואה מתקדם לכיוון של טיפולים מותאמים אישית, המבוססים על בדיקות מתקדמות שמאפשרות להבין לעומק את הצרכים הייחודיים של כל אדם. זו גם הגישה שבה אני פועלת בקליניקה, וכנראה כך ייראו טיפולים רפואיים בעתיד.
אני מקווה שהמידע הזה עזר לכם לקבל תמונה רחבה יותר על הנושא.
אני כאן לכל שאלה ❤️
סופ״ש רגוע ושקט
BRING THEM HOME NOW
נטע פלג- ג׳ראד 🧘🏻♂️ | נטע הנטורופתית
★ להצטרפות לקבוצת הווטסאפ השקטה ״בריאות על הרצף״ כדאי ללחוץ פה:
★ התחברו אליי בעוד רשתות חברתיות:
Commentaires